HATAY / REYHANLI - Mehmet Fatih Tosyalı Anadolu İmam Hatip Lisesi

Mehmet Fatih Tosyalı Anadolu İmam Hatip Lisesi

.
Adres
Yenişehir Mahallesi Cilvegözü Yolu Sokak No.1 31500 Reyhanlı Hatay gmailtosyaliihlgmail.com
Vizyon
Kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen ve problemlere çözüm getirebilen bireyler yetiştirmek.
Misyon
Öğrencilerimizin zihninde insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygıya dayanan bir din öğretimi anlayışının yayılmasına katkıda bulunmak. Okulun seviyesi, derecesi, öğretim şekli: ortaöğretim seviyesinde meslek lisesi statüsünde, normal, gündüzlü, pansiyonlu öğretim yapmaktadır. Okulumuzda sadece erkek öğrenciler eğitim görmektedir.
Başarılar
Okulumuz Türkiye Diyanet vakfına ait merkez binasında 1993/1994 Eğitim-Öğretim yılında, Antakya İmam-Hatip Lisesinin Şubesi olarak öğretime başladı. Okulumuz 18 Aralık 1995’de müstakil hale gelmiştir.Okulumuzda 2003-2004 Eğitim-öğretim yılında parasız yatılı pansiyon açılmıştır.2004-2005 Eğitim-öğretim yılında ise Anadolu bölümü açılmıştır. Okulumuz adına yapılan müstakil binanın temeli, Bağlar Mahallesinde, hayırsever bir vatandaşın beş (5) dönümlük arsasını bağışlamasıyla,21 Haziran 1995’de 4 katlı olarak yapılan binamız 16 derslikten oluşmaktadır. 2015 Yılında Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan´ın isteği üzerine hayırsever iş adamı Mehmet Fatih Tosyalı tarafından yepyeni bir okul binası yaptırıldı. 24 derslikli okul binamızda teknolojinin tüm imkanlarından da yararlanmaktayız.
Öğretim Şekli :Normal Öğretim
Kalorifer
ADSL (1 Mbit)
Pansiyon Bilgileri
300 Kapasiteli 4 er kişilik odalar.
Ulaşım
İl merkezi ile Cilvegözü sınır kapısını birbirine bağlayan kara yolu ilçemiz sınırlarından (Güney) geçmektedir. Ayrıca D827-E98 nolu uluslararası kara yolu ilçemiz sınırlarından geçerek (Kuzey ve Doğu) Cilvegözü sınır kapısına bağlanmaktadır. Hatay hava alanı ilçemize 60 km uzaklıkta olup, hava alanı hem yurtiçine hem de Ortadoğu´ya açılmaktadır. İskenderun limanına 60 km uzaklıkta olan ilçemiz, ayrıca Halep´e de 65 km mesafededir.
Yerleşim Yeri
90 bin nüfusa sahip olan ilçemizin (köyleri ile 120 bin) temel geçim kaynakları tarım ve ticarettir. Amik ovasının güney doğusunda yer alan ilçemizde tipik akdeniz iklimi görülmektedir. İlçemizde ayrıca 130 Suriyeli yaşamaktadır.
İl Merkezine 45 km, İlçe merkezine ise 2000 m uzaklıktadır.
YKS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
%58